Inspiratie & tips

Tijdens een bezoek aan Beurs Eigen Huis krijg je veel advies en inspiratie, maar ook online kun je bij ons terecht voor tips voor al je (ver)bouw- en woonplannen.

Lees hier de blogs vol handige informatie. Zo kunnen we je extra goed van dienst zijn bij de realisatie van jouw droomhuis! 

Ontwerp jouw droomhuis

Het ontwerpen van je eigen huis is een droom die uitkomt. Je hebt waarschijnlijk al een heleboel ideeën in je hoofd over hoe je het wilt hebben, maar het is belangrijk om deze ideeën op een gestructureerde manier uit te werken. Lees hier meer.

Badkamer inspiratie bij renovatie

De badkamer behoort toch wel tot een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Zou je graag je huidige badkamer een update geven? We vertellen je waar je op kunt letten en geven je een dosis inspiratie. Zo ga je voor die droombadkamer!

 

Zo creëer je schaduw in jouw tuin

De zomer kan warm worden, zeker als je een middag lekker in de tuin wil zitten. Gelukkig zijn er tal van manieren om schaduw te creëren en jouw tuin koel en comfortabel te houden. Laat je hier inspireren!

De voordelen van sandwichpanelen

Een van de belangrijkste voordelen van sandwichpanelen is hun isolerende eigenschap. Het isolatiemateriaal tussen de metalen platen zorgt voor thermische isolatie, dat helpt om de temperatuur binnen een gebouw te reguleren. Lees hier alles over de voordelen van deze panelen.

Hoe bescherm je je PVC vloer?

Om de levensduur van de PVC vloer te verlengen, en om hem goed te beschermen tegen krassen en deuken, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Welke? dat lees je hier.

Multifunctioneel fornuis

Een drukbezette agenda leidt er vaak toe dat je weinig tijd hebt om te koken. Kom je net iets later uit je werk en moet je thuis nog van alles doen. Uitgebreid koken zit er vaak niet in. Maar het kan wél! Lees er hier meer over...

Voor- en nadelen van een rieten dak

Een rieten dak kan een prachtige en karakteristieke uitstraling geven aan een woning. Dit type dak zien we met name vaak bij landelijk villa’s. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een rieten dak.

Industrieel interieur

Ben je uitgekeken op je oude interieur en heb jij je zinnen gezet op een industrieel interieur? Met deze tips tover jij je woonkamer in een handomdraai om tot een industriële woonkamer.

 

Verbouwen, afval en milieu

Wil je je huis verbouwen? Dan zijn er een paar zaken waar je op moet letten. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan de grote hoeveelheid afval? Hoe voer je dat af? En natuurlijk zijn er in 2023 ook wel wensen en eisen rondom de milieuvriendelijkheid van je woning.

Bescherm je droomhuis

Je droomhuis verdient de best mogelijke bescherming. Dat wil zeggen dat je preventiemaatregelen treft om schade aan je woning of aan je bezittingen te voorkomen. Maar dat wil ook zeggen dat je goed nadenkt over verzekeringen, want niet alle risico’s zijn met preventiemaatregelen uit te sluiten...

Is marmer geschikt als keukenblad?

Wil je graag een uniek keukenblad in je nieuwe keuken hebben? Je kunt voor talloze steensoorten kiezen, maar ook voor andere soorten keukenbladen. Eén van de populairste materialen is marmer. Lees hier meer over de mogelijkheden.

De keukentrends van nu

Het uitzoeken van een nieuwe keuken doe je natuurlijk het liefste volgens de laatste trends die er op dit moment spelen. Je keuken lijkt daardoor haast uit een magazine te komen en het is één van de fijnste plekken in huis om te vertoeven. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens het uitzoeken van de keuken van je dromen? 

De badkamertrends van 2023

Een badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in een huis, waar je dagelijks tijd doorbrengt om jezelf te verzorgen en te ontspannen. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om hun badkamer te renoveren om een frisse, moderne uitstraling te creëren. Hier zijn enkele ideeën om je te laten inspireren!

Garage, schuur of tuinhuis inrichten?

Ben jij de bezitter van een garage, schuur of tuinhuis? Dan is dat de ideale plek om fietsen in te stallen, gereedschap op te slaan, rommel op te bergen en zelfs een klus- of hobbyplek te creëren. In dit artikel lees je hoe je zo’n ruimte omtovert tot een praktisch geheel.

Alles over isolatie

De wereld verandert en de focus op duurzaamheid neemt toe. We leven in een tijd waarin we steeds meer bewust worden van onze impact op het milieu en zoeken naar manieren om dit te verminderen. Isolatie is een belangrijk onderdeel hiervan. Lees hier waarom isoleren belangrijk is.

Verduurzamen anno 2023

In 2023 staat duurzaamheid centraal. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met de impact die zij hebben op het milieu. Tel daarbij de torenhoge gas- en energieprijzen op en verduurzamen is niet meer weg te denken. Maar hoe verduurzaam je jouw huis anno 2023? 

 

Machines die niet kunnen ontbreken

Het realiseren van je droomhuis kan een spannende maar ook stressvolle tijd zijn. Er is zoveel om aan te denken en zoveel werk te doen om het project tot een goed einde te brengen. Gelukkig zijn er tal van bouwmachines die je kunnen helpen bij het bouwen van je droomhuis en wij vertellen je welke dat zijn.

Plannen, realiseren én verzekeren

Bouw- of verbouwplannen of andere woonplannen? Maak je ideeën concreet en zet ze om in echte plannen, waarna het tijd is voor de realisatie. Ben je hiermee dan klaar? Nee, vergeet immers niet je waargemaakte woondromen goed te verzekeren!

Is een NWWI taxatie verplicht?

Regels zijn regels. Zeker bij een huis kopen of verkopen zijn allerlei belangen gemoeid. Wil je een hypotheek afsluiten? Dan kan er naar een NWWI taxatie worden gevraagd. Wat is dit precies en is dit altijd verplicht? Dat leggen we uit op deze pagina.

Belangrijk: een goede thuiswerkplek

Rug- en nekklachten komen helaas te veel voor bij mensen met een kantoorbaan, ook tijdens het thuiswerken. Mensen noemen zitten gekscherend soms zelfs het ‘nieuwe roken’. Waar let je op bij je thuiswerkplek?

 

Interieurtrends voor 2023

Met de komst van een nieuw jaar, komen er ook nieuwe interieurtrends. Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan natuurlijke materialen, kleurencombinaties, tijdloze meubels, biophilic design en smart-home technologie. Lees er hier meer over!

Het zonnetje in huis

De zon is goed voor ons, mits veilig gedoseerd natuurlijk. UV-stralen zorgen er namelijk voor dat we vitamine D aanmaken en dat is goed voor onze weerstand, voor onze botten en voor ons humeur. En die zon? Die schijnt gewoon in je eigen badkamer. Hoe? Dat lees je hier.

Mogelijkheden van een kelder

Een kelder is een bijzonder nuttige en veelzijdige ruimte in je huis. Of het je gaat om extra opslagruimte, een werkruimte, een speelkamer voor de kinderen of een thuisbioscoop, een kelder biedt talloze mogelijkheden. Hier lees je meer.

Mogelijkheden van gevelbekleding

De gevel vormt het visitekaartje van de woning. Het bepaalt het eerste aanzicht en kan de uitstraling van de woning maken of breken. In dit artikel lees je welke mogelijkheden gevelbekleding te bieden heeft.